Edellisen kerran kun kuvasimme Suvin kanssa löysin itseni roudaamasta lekaa ja revolveria Helsingin keskustassa keskellä kirkasta päivää. Tällä kertaa päädyin raadoksi lumihankeen. Ideana oli toteuttaa Assassin’s Creed -teemainen kuvasarja lumisessa metsässä.

Kuvauspäivää edeltävän päivän jäätävä lumituisku loisti onneksi poissaolollaan jättäen jälkeensä täydellisen lumivaipan, jota lähdimme sotkemaan tekoverellä. Lämpötila oli asteen-pari pakkasen puolella ja pilvinen aamutaivas Vuosaaressa loi sopivaa synkkyyttä pieneen metsäaukeaan, joka toimi kuvauspaikkana. Vaikken ole mikään kylmyyden ystävä, niin oma osani oli tässä hommassa helppo - olinhan pukeutunut sään mukaan. Mallini sen sijaan rämpi umpihangessa tarkoitukseen täysin soveltumattomissa kengissä ja vaatteissa. Kaivoin muutaman kerran omat villahanskani taskusta Suville lainaksi siksi aikaa, kun valmistelin seuraavaa “kohtausta” ja onnistuimmekin ottamaan muutamat ruudut nämä ei-niin-teemaan-sopivat lapaset kädessä ennen kuin huomasimme, ettei se ehkä ihan toteuta haettua taiteellista visiota.

Kameran virkaa toimitti Sony A7rII ja objektiivina oli jälleen valovoimainen kiinteä 35mm luottolasini. Huomaan uudemman kamerani kennon olevan kohinaisempi verrattuna aikaisempaan Sonyyn, eli varjoalueilla on hieman havaittavampaa noisea siellä, mistä sitä ei olisi A7II:n kennon jäljiltä löytänyt juuri ollenkaan. Megapikseleitä on ollut vähintään riittävästi jokaisessa kädessä pitämässäni järkkärissä, mutta tämän laitteen hankin enemmän sen edistyneen automaattitarkennuksen takia. Sen sanottuani totean, että sopivalla silmämeikillä ja piilolinsseillä saa tämänkin laitteen hieman empimään silmätarkennuksen kanssa, kun tähän asti se on toiminut moitteettomasti.

Jälkikäsittely Darktablelle alkaa pikkuhiljaa sujumaan, joskin pientä haloa jäi sen jäljiltä osaan kuvista kontrastikkaisiin kohtiin. Synkän tunnelman maksimoimiseksi tiputin saturaatiota reippaasti kaikista muista sävyistä, paitsi ihosta ja hiuksista/tekoverestä. Ihon siistiminen Gimpillä tuntuu edelleen työläältä ja lopputulos voisi olla parempikin. Toisaalta kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten ei kai tässä muuta kuin tutoriaalien kimppuun!

Selena RedSelena Red Selena RedSelena Red Selena RedSelena Red Selena Red Selena Red