Kuten olen tainnut joskus aiemminkin mainita on valokuvausharrastuksen yksi (monista) hyvistä puolista se, että helposti päätyy seuraamaan kaikenlaista toimintaa ja tapahtumaa. Työkaverini oli houkutellut minua jo jonkin aikaa kuvailemaan frisbeegolfia ja kun kalenterissa oli vapaa slotti, niin päädyin kiertämään Kivikon tyyni 2016 -radan yhden porukan kanssa.

Sää oli puuskittaista tuulta ja lähes jatkuvaa vesisadetta, mutta kameran ja objektiivien sääsuojaus onneksi piti - sadeviitan pienoisella avustuksella. Koska frisbeegolfin etiketti on hyvin samankaltainen golfin kanssa, otin lainaan hieman telempää putkea, eli kierrokselle lähti Sony A7II -rungon kaveriksi Sony FE 70-200 mm F4 G OSS jotten olisi pelaajien häiriöksi suoritusten aikana. Tämä Sonyn perus-telezoom yhtäältä vakuuttavaa laatua, mutta toisaalta uskomattoman tylsä lasi. Se tarkentaa eleettömän täsmällisesti, eikä tarkennus muuta objektiivin polttoväliä. Tarkennus pysyy lisäksi kohteessaan, vaikka zoomaisi välillä. Tarkennus ääripäästä toiseen on aivan yhtä hidasta, kuin Canonin vastaavalla putkella. Se vähäinen bokeh, mitä näin “hitaalla” objektiivilla saa aikaiseksi on neutraalia, eli ihan miellyttävää, muttei mistään wow-efektistä voida puhua. Eli omaan käyttöön kaipaisin joko lisää millejä tai valovoimaa - lähinnä siis jälkimmäistä.

Sää tapahtumapaikalla ei siis ollut mitä parhain, mutta valoa oli kuitenkin riittävästi nopeisiin suljinaikoihin, joita tarvittiin pelaajien riuhtaistessa kiekkoa kaikin voimin. Mielestäni mielenkiintoisimpia kuvia tuli kuvatessa hieman takaviistosta frisbeen juuri irrottua kädestä. Yritin myös ottaa edestäpäin vastaavanlaisia kuvia, mutta niissä piti varoa heilumasta heittäjän näkökentässä, joten kovin montaa kertaa en viitsinyt kokeilla onneani.

Kun sade kierroksen loppua kohden hieman hellitti uskalsin ruuvata ultralaajakulmani kameraan ja kokeilla hieman erilaisia kuvakulmia. Oikeasti näyttävät heittokuvat olisivat vaatineet käytännössä joko makaamista pelaajan jaloissa tai jotain muuta luovaa, mutta se olisi jälleen ollut häiriöksi suorituksille, joten annoin suosiolla heille heittorauhan.

Pidemmittä löpinöittä, kuvia kehiin:

Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016

Kivikon tyyni 2016 Kivikon tyyni 2016