Minulla on ollut kuukausitolkulla lainassa pari “japsimiekkaa” odottamassa sopivaa mallia ja inspiraatiota. Päätinkin lopulta huudella Facebookin Alternative-mallit -ryhmästä mallia Assassin’s Creed -teemaiseen kuvaukseen ja yllätyksekseni halukkaita olikin niin paljon, että täytyy näemmä laittaa lisää vastaavia ideoita hautumaan. Lähdimme siis Nancy Michellen kanssa Suomenlinnaan metsästämään Pokémoneja ja otettiinpa samalla reissulla muutama kuvakin.

Nancy Michelle
Nancy Michelle

Sää oli täydellinen pientä puuskittaista tuulta lukuunottamatta. Taivas oli täynnä juovamaisia pilvimuodostelmia ja aurinko helotti melko pehmeänä pilviharson takaa, mikä loi mahdollisuudet tunnelmallisen taustan käyttämiseen. Seuraava ruutu on ottettu alaviistosta korkean mäen laella, jottei kaupungin silhuetti tulisi häiritsemään taustalle. Edestä valoa annettiin juuri hankkimallani Nissin Di700A-salamavalolla, joka HSS-tukensa ansiosta on vaivaton ja huoleton valinta kirkkaassa luonnonvalossa valaisuun.

Nancy Michelle
Nancy Michelle

Salamalaitteen jalka osoittautui muovisesta ja heppoisesta ensituntumastaan huolimatta kestäväksi ja jämäkäksi valaisinniveleen kiinni ruuvattuna. Mallin mukanaan tuoma assistentti laittoi muutaman kerran pitkähkön salamajalustan päässä keikkuvan laitteen nojaamaan muuria vasten, eikä salaman jalka ollut millänsäkään.

Nancy Michelle
Nancy Michelle

Ajatuksenani oli myös tehdä yksi kiipeilykuva muurilla siten, että kuvaan laajakulmaisella objektiivilla yläpuolelta, jotta saan korkeusvaikutelman aikaiseksi. Ainut löytämämme muuri, jonka päälle pääsi ilman pelkoa ensiapuun joutumisesta oli kuitenkin sen verran matala, ettei ihan haluamaani efektiä syntynyt, joten päätin ottaa Gimpin kauniiseen käteen ja piirsin alla olleen nurmikon tilalle vettä.

Nancy Michelle
Nancy Michelle