Budapest on Unkarin pääkaupunki ja se on noin 1.7 miljoonalla asukkaallaan Unkarin suurin sekä EU:n yhdeksänneksi suurin kaupunki. Budapest levittäytyy Tonavan molemmille puolille ja Buda sekä Pest olivatkin erillisiä kaupunkeja vielä vuoteen 1873 asti. Länsipuolella sijaitseva Buda on luonteeltaan mäkistä ja vaihtelevaa, kun taas itäpuolelle jäävä Pest tasaista alankoa. Budapestissa on kattava raitiovaunu- ja bussiverkosto, minkä lisäksi kaupungissa sijaitsee maailman toiseksi vanhin metrolinja.

Elisabetin silta, Budapest Tonava

Budapestiin päädyin osallistuessani siellä järjestettyyn JsConf -tapahtumaan työnantajani puolesta. Saavuimme kaupunkiin keskiviikkona illalla, konfrenssipäivien ollessa torstai ja perjantai. Viikonloppuna oli sitten mahdollisuus kiertää kaupunkia omalla aikataululla ja lauantaina tulikin parin kollegan kanssa mittariin 26 km kävelyä. Kiipesimme ensin Gellértinvuorelle, jossa emme kauaa viihtyneet uhkaavan sateen alkaessa ropista päällemme. Itselläni on outo viehtymys vanhoihin siltoihin, joten suunnistimme kohti Széchenyin ketjusiltaa ja pidimme sen läheisessä turistikahvilassa tauon. Nappasin sillasta toki muutaman kuvan mennessäni, mutta aikomuksenani oli palata kuvaamaan sitä vielä illalla hämärän tultua.

Seuraavaksi suunnistimme keskustan läpi kohti Budapestin kaupunginpuistoa, jossa sijaitsee 1800-luvun loppupuolella rakennettu Vajdahunyadin linna. Sitteni suoritimme pikaisen shoppailureissun jonkin matkan päässä sijaitsevassa ostoskeskuksessa, Aréna Plazassa. Budapestin hintataso on huomattavasti esimerkiksi Helsinkiä edullisempi - ainakin mitä tulee ruokaan, juomaan ja päivittäistavaroihin. Luksustuotteet ja tunnetut brändit sitä vastoin olivat samoissa hinnoissa. Epäilen muuten hampurilaisen olevan Unkarilainen kansallisruoka, sen verran taajaan löytyi purilaispaikkoja kadunvarsilta. Yksi paikka osoittautui niin hyväksi, että kävimme siellä useamman kerran oleskelumme aikana. Zing Burgerissa sain nimittäin eteeni luultavasti parhaan vegepurilaisen, mitä olen ikinä syönyt.

Lauantain päätteeksi lampsimme vielä takaisin Tonavan varrelle, jossa yritin kuvata ohikiitäviä autoja pitkällä valotusajalla aikaansaadakseni pitkiä punaisia ja valkoisia valojuovia. Yritin ensin Pestin puolella ketjusiltaa, mutta kuvakulma oli turhan alhaalla, jolloin valoista ei tullut kovin näyttäviä. Lisäksi oli hyvin haastavaa saada kameraa laukaistuksi oikeaan aikaan: kahden sekunnin itselaukaisu oli liian lyhyt ja tappiin asti tunkattu huojuva jalusta aiheutti tärähtäneitä valotuksia. Kymmenen sekunnin viive sen sijaan oli niin pitkä, ettei tulevia autoja pystynyt ennakoimaan riittävällä tarkkuudella. Onneksi Budan puolelta mäen rinteeltä otetuista ruuduista löytyi hyvännäköisiäkin otoksia.

Meille suositeltiin kylpylöitä, mutta jätin ne väliin tällä kertaa. Olisi tuntunut hölmöltä kuluttaa lyhyt reissu sisätiloissa. Andrássy út on bulevardi, jota mainostettiin meille Budapestin Champs-Élyséenä. Katu onkin reunustettu hyvillä ravintoloilla ja tunnettujen brändien putiikeilla. Parempaa ruokapaikkaa tuolta etsiessään kannattaa ainakin poiketa klasszessa, joka on Budapestin hintavampaan päähän sijoittuva ravintola, mutta ainakin näin Helsinkiläisittäin suorastaan halpa. Budapest onkin hintatietoiselle kaupunkimatkaajalle oiva kohde. Ihan Prahaan verrattavaan tunnelmaan se ei mielestäni yllä, mutta on ehdottomasti silti käymisen arvoinen paikka.

Budan linna Széchenyin ketjusilta, Budapest

Vajdahunyadin linna ja nalle Olutkäyttöinen ajoneuvo, Budapest Vajdahunyadin linna, Budapest Budan linna, Budapest Széchenyin ketjusilta Unkarin parlamenttitalo, Budapest Széchenyin ketjusilta, Budapest