Navy Jerry’s on Helsingin Kampissa sijaitseva teemaravintola, jonka sisustus mukailee 50- ja 60-luvun jenkkimerivoimien satamabaareja. Vappuaattoyönä tässä samaisessa rommibaarissa oli Dr. Retron vetämä DJ-keikka, jota siis olin kuvaamassa.

Navy Jerry's

Niinsanottuna työksiantona oli kuvata etusijalla DJtä tanssittamassa vappukansaa ja bilettämässä itse joukon mukana. Yritin sommitella yleisöä ja kapeaa tanssilattiaa yhteen tämän huoneen perällä riehuvan soittolistasta vastaavan “kapellimestarin” kanssa. Tämän lisäksi minusta oli mielenkiintoista seurata baarimikkoja vääntämässä koktaileja rautaisella ammattitaidolla.

Aikaisemmasta tapahtumakuvauskeikasta opin, että hämärässä kuvatessa valovoima on ylivoimaa ja varustauduinkin kahdella kiinteäpolttovälisellä objektiivilla, enkä edes harkinnut zoomeja. Hieman laajahkolla Sony Zeiss 35mm F1.4 -objektiivilla sain yleisnäkymää talteen kohtuullisen hyvin, mutta vielä laajempi polttoväli olisi ollut avuksi. Ulottuvuutta taas sain käyttämällä Zeiss Batis 85mm F1.8 -teleobjektiivia. Paikoitellen hieman kuumotti vaihtaa kalliita objektiiveja kameraan väenpaljoudessa, jossa myös nesteitä kuljeteltiin enemmän tai vähemmän vakaissa käsissä.

Kameran säädöt mukailivat hämärää kuvaustilannetta: kuvasin manuaalitilassa pitäen objektiivin täydellä aukolla, suljinajan siellä 1/100s kieppeillä ja annoin kameran päättää tilanteeseen sopivat ISO-arvot. Navy Jerry’s oli luonnollisesti täynnä kaikenvärisiä teemaankuuluvia mainosvaloja ja muuta yökerhovalaistusta, jonka seurauksena osaa kuvista oli mahdotonta saada toimimaan värillisinä kovin järkevästi, joten tein niistä harmaasävykäännökset. Lisäksi joissain tilanteissa jouduin nostamaan kameran ISO-herkkyyksiä huomattavasti yli järkevien rajojen, joten kohinaa “peitelläkseni” tein niille saman tempun. Osa kuvista oli myös puhtaan tunnelman kannalta silmää miellyttävämpiä harmaasävyisinä.

Navy Jerry'sNavy Jerry's

Navy Jerry's

Navy Jerry'sNavy Jerry's

Navy Jerry'sNavy Jerry's

Dr. Retro

Dr. RetroNavy Jerry's

Navy Jerry'sNavy Jerry's

Dr. Retro

Dr. Retro

Dr. RetroNavy Jerry's