Sain Herttoniemen kartanopuistossa kameran eteen steampunkia harrastavan Belsissan. Wikipediamääritelmän mukaan steampunk (suom. “höyrypunk”) on tieteiskirjallisuuden suuntaus, jossa tapahtumaympäristön muodostaa 1800-lukua ja usein erityisesti viktoriaanista Britanniaa muistuttava vaihtoehtoinen todellisuus. Tyypillisiä suuntauksenmukaisia asusteita ja somisteita ovat korsetit, silinterihatut, lentäjänlasit, taskukellot ja mm. erilaiset hammasrattaat. Näillä eväillä siis oltiin liikkeellä.

Minulla on ollut onnea sillä kuvaamani mallit ovat olleet poikkeuksetta osaavia ja hyviä tyyppejä ja näin oli myös tällä kertaa. Annoin siis Belsissan hoitaa poseeraukset ja tarjoilin lähinnä ideoita eri ympäristöissä, joita olin käynyt scouttaamassa hieman ennen kuvaamiseen sovittua ajankohtaa. Piskuinen Herttoniemen kartanopuisto on täynnä pieniä lampia ja kanavia, eikä lauantaina ilta-seitsemän maissa näyttänyt olevan ihmisiäkään ruuhkaksi asti.

Kuvausten alussa aurinko paistoi vielä hieman, mutta loppua kohden pilvet tekivät valosta tylsän tasaista, eikä auringonlaskun lämpimistä sävyistä ollut tietoakaan. Toisaalta steampunkin luonteeseen kuuluu hieman synkät ja jopa kalseat sävyt, mutta kontrastia olisin suonut olevan enemmän tarjolla. Jälkikäsittelyssä pysyttelin tiukasti hienosäätöjen puolella, eli lähinnä suoristelin, rajailin ja säädin sävyjä Darktable -ohjelmalla, enkä koskenut pikselitasolla kuviin lainkaan. Koitin siis aikaansaada hyvin harmaasävyistä tunnelmaa kadottamatta kuitenkaan mallin hiusten näyttävää väriä. Julkaistavia kuvia tuli valittua ihan liikaa, mutta raakkaa nyt näistä ruuduista sitten muka joku pois:

Belsissa BelsissaBelsissa BelsissaBelsissa BelsissaBelsissa BelsissaBelsissa BelsissaBelsissa

Belsissa Belsissa