Ulkomailla asuva lankomieheni Joonas tuli käymään muutamaksi päiväksi ja jotenkin päädyimme kameraseuran studioon kuvaamaan. Joonas ei ollut aiemmin ollut kuvattavana, eikä itsellänikään ollut sen kummempaa valmista ideaa joten päätettiin vain mennä studiolle ja sekoilla siellä mitä mieleen tulee. Jos sitä vaikka pari peruspotrettia johonkin profiilikuviin tai vastaaviin räpsittäisiin. Otin myös taannoin lainaksi saamani japanilaistyyliset koristemiekat mukaan, jos niistä saataisiin aikaiseksi jotain.

JoonasJoonas

Otettiin siis ensin muutamat “peruspönöt” parilla eri paidalla ja ei mennyt aikaakaan kun mallilla oli yläkroppa paljaana ja miekka rekvisiittana. Studiolla oli juuri asennettu musta taustakartonki, joka mahdollisti pienehkössäkin tilassa taustan hävityksen melko hyvin. Irrotin kohteen taustasta molemmin puolin asetetuilla korkovaloilla ja päävalona oli isolla softboxilla+gridillä varustettu salama kameran oikealla puolella ylhäällä. Studiosalamoiden muotoiluvalojen avulla saatiin pidettyä miekan terä sellaisessa asennossa, jossa se on sopivasti valaistu, muttei kiillä liikaa ja ylivalotu.

Samalla sain testattua pari päivää aikaisemmin saapunutta Zeiss Batis 85 mm F1.8 Sonnar T* objektiivia. Näin pitkällä polttovälillä kuvatessa tila riitti juuri ja juuri puolivartalokuviin. Objektiivi sahasi jonkin verran pelkkien muotoiluvalojen valossa ja käytetyn kameran kasvojentunnistus piti ottaa pois käytöstä ja käyttää pienintä tarkennusaluetta täsmällisen tarkennuksen varmistamiseksi.

Koska käytetty valaistus näytti valmiissa kuvissa sellaiseen sopivalta päätin kokeilla liittää pari vuotta aiemmin kuvaamani superkuun yhden ruudun taustalle ja kokeilin myös piirtää sumua. Syväyksen tekemiseen tarvitsen nähtävästi vielä harjoittelua, mutta sumu ja kuu näyttävät yllättävän hyviltä. Joonas harrastaa vapaaottelua, mikä tarkoitti sitä, että jälkikäsittelyssä piti myös valita lisääkö verta vai retusoiko olemassa olevia mustelmia. Päädyin hävittämään ruhjeet, sillä “tekoveri” olisi luultavasti näyttänyt vaan mauttomalta.

Joonas

Joonas

Edit: sain Facebookin VALOKUVAAJAN SHOWROOM-ryhmässä loistavaa sparrausta ja rakentavaa palautetta, jonka johdosta tein vielä yhden editin:

Joonas