Enpä olekaan ennen kaivanut pistoolia ja lekaa keskellä Helsinkiä auton takakontista ja tallustanut kyseisten välineiden kanssa kohtuullisen vilkkaalla kadulla. No nyt sekin on sitten kokeiltu. Kuvasimme Suvin (aka Selena Red) kanssa Kameraseuran studiolla ja edellä mainitut väkivallantekovälineet olivat rekvisiittana tässä “superpahis” -teemaisessa cosplay-sekoilussa. Ajatus teemasta tuli jo joitakin kuukausia sitten, mutta kesti jonkin aikaa saada idea kypsytettyä ja uskallusta raahata studiolle ketään, joka siis näkee hirveän vaivan puvustuksessa ja meikissä.

Selena Red

Ensin valvontakameraan tallentui jotain, mutta se oli vasta alkua. Pian lasi sai parit ylimääräiset tuuletusreiät.

Selena Red Selena Red

Seuraavaksi oli lekan vuoro puhua.

Selena Red

Vielä pari ruutua:

Selena Red Selena Red


Selena Red

Oli kieltämättä hauskaa kuvata vaihteeksi jotain, minkä oli etukäteen suht tarkkaan “käsikirjoittanut”, eli teema ja toteutukset olivat hyvin pitkälle valmiiksi mietittyjä. Studiovalot alkavat tulemaan pikkuhiljaa tutuiksi eikä ulosantini mallinohjauksessakaan ollut enää ihan luokkaa otsalohkon lobotomia vaan ainakin malli tuntui ymmärtävän ohjeistukseni poseerausten suhteen. Se voi tietysti olla myös lähinnä mallin ansiota. Jälkikäsittelyä näissä kuvissa on enemmän kuin aikaisemmissa: jatkoin sekä korjailin temppuilevaa taustakartonkia ja rikkinäiset lasit tuli stock-fotoista hieman säätäen. Jälkikäsittely onkin ehkä tällä hetkellä suurin haasteeni. Esimerkiksi päätös siitä, miten rajata kuvia on tuskallisen vaikeaa. Samoin lekalla rikotun lasin saaminen näyttämään siltä, että se tosiaan on mallin edessä, sillä en halunnut laittaa mallia liikaa peittoon säröillä. Luodinreikäkuva onnistui tässä suhteessa ehkä hieman paremmin: yhden luodinreiän sain sijoitettua sen verran mallin päälle, ettei se peittänyt liikaa, mutta toi kuvaan kuitenkin haluamaani kolmiulotteisuutta.

Kalustona tässä kuvauksessa oli Sony A7II ja Sony Zeiss Distagon T* 35 mm F1.4 sekä Sony Vario Tessar T* 16-25 mm F4 OSS. Valoina oli studion omat kaksi salamaa, suurehko softbox päävalona ja ladonovilla varustettu valo takana.