Muutin jo kuukausia sitten sattumalta lähelle Kameraseuran tiloja, mutta vasta nyt sain aikaiseksi testata seuran studion.

Sarian
Samsung NX1+16-50mm F2-2.8 S @ 50mm f/10, ISO100, 1/200s

Studio ei ole kovin suuri, mutta voittaa keskiverto olohuoneen kymmenen-nolla. Varustukseen kuuluvia taustakartonkeja löytyy kolmea väriä (tällä hetkellä harmaa, valkoinen ja beesi), studiovaloja löytyy neljä kappaletta ja valonmuokkaimia niihin sopivasti, mm. beauty-dish ja isohko softbox. Vuokrataksesi studiota täytyy olla Kameraseuran jäsen ja lisäksi käydä perehdytyskurssi. Studion speksit löytyvät täältä.

En ole ennen kuvannut studiosalamoilla, joten kokemus oli (positiivisesti) häkellyttävä: olen tottunut rakentamaan valaisua valo kerrallaan ja ottamaan kuvan välillä. Käsisalamat eivät näet tarjoa sellaista luksusta, kuin muotoiluvalo. Muotoiluvalon ansiosta valaisun näkee suoraan mallia katsomalla ja ohjaaminen voi olla siten reaaliaikaisempaa. Itselleni tuotti suuria vaikeuksia luottaa siihen, mitä silmät näkevät ja meninkin monesti vanhan kaavan totuttamana kameran takanäyttö oppaana valaistusta muokaten. Tämä on vaarallista, sillä vaikka käyttämäni kamera on loistava juuri studiokuvaukseen, on senkin takanäyttö hyvin vaatimaton verrattuna oikeisiin näyttöihin: kuva on ehkä hieman ylikontrastikas, eikä varsinkaan tummista sävyistä meinaa erottaa yksityiskohtia ja otetun kuvan arvioi helposti sen perusteella (usein virheellisesti) huonoksi.

Salli
Salli

Sitten itse kuviin. Olen kuvannut mallinan toimineen Sallin kanssa monesti aikaisemminkin, eikä tällä kertaa ollut mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa etukäteen. Eli kuvattiin siis jotain. Jotain siis saatiin aikaiseksi ja tässä vielä pari valittua:

Salli
Salli

Lempparikuvani setistä on kuitenkin ehkä tämä:

Sarian
Samsung NX1+16-50mm F2-2.8 S @ 50mm f/10, ISO100, 1/200s

Ja vielä bonusraita: ei ehkä istu muiden kuvien kanssa samaan tyyliin, mutta oli mielestäni muuten hauska :)

Sarian
Samsung NX1+16-50mm F2-2.8 S @ 50mm f/10, ISO100, 1/200s