Sain kunnian ottaa sukulaistytön yksivuotiskuvat ja sain luvan laittaa kuvia julkisesti näytille, joten tässäpä muutama sellainen ja vähän löpinää.

Ronja 1v
Hymyä!

Alkuperäinen suunnitelma oli mennä mustikkametsään ja ottaa kuvat siellä, mutta yksivuotias ja hyttyset eivät ole kovin hyvä yhdistelmä. Lisäksi oli vaikea löytää tiheästä lähimetsästä sellaista paikkaa, joka olisi toisaalta miellyttänyt silmää, muttei olisi ollut pilvettömältä taivaalta paistavan auringon tekemien valolaikkujen armoilla. Siirryimme siis yhden pikaisen vaipanvaihdon jälkeen kotitien ja -pihan tienoille kokeilemaan jotain muuta.

Kukkuu!
Kukkuu!

Täydeltä taivaalta paistava aurinko on siitä kiitollinen, että suljinajat saa helposti nopeiksi vipeltävän yksivuotiaan liikettä pysäyttämään, mutta toisaalta valo on kovaa ja helposti polttaa kuvan yhdestä kohtaa puhki jättäen varjot myös epämiellyttävän teräviksi. Pyrimme siis pysyttelemään enemmän varjon puolella, missä se vaan oli mahdollista. On muuten huomattavasti helpompi kuvata sellaista kohdetta, joka erityisesti haluaa tulla kuvatuksi, kuin sellaista, joka menee just sinne, mikä sillä hetkellä sattuu kiinnostamaan…

Valovoimainen potrettilasini on käsitarkenteinen ja hieman jännitti etukäteen, miten onnistun tarkennuksen kanssa. Ergonomisesta kankeudestaan huolimatta Sony A7II -kamerarunko on kuitenkin varustettu erinomaisilla tarkennusavuilla ja kuvanvakaajalla. Kuvat, joissa tarvittiin enemmän erottelua taustasta ja kohde pysyi suunnilleen paikoillaan on siis otettu Sonyllä, johon on ruuvattu Canonin legendaarinen fd 85mm 1.2L. Laajakulmaisemmat ja liikkeessä otetut kuvat vastaavasti yhdistelmällä Samsung NX1 + 16-50mm 2-2.8.

Täytyy sanoa, että hauskaa oli ja haastetta oli juuri sopivasti!

Apinanraivolla!
Apinanraivolla! Ensimmäinen kerta, kun "kimppuuni on hyökätty" kuvauksien aikana... :D
Ronja 1v
Ronja 1v

Ronja 1v
Ronja 1v
Ronja ja paarma mansikkamaalla
Ronja ja paarma mansikkamaalla
Intensiivistä mansikansyöntiä
Intensiivistä mansikansyöntiä

Äiti auttaa.

Piknikillä.
Piknikillä.
Piknikillä.
Piknikillä #2.