Janne Savolainen on kouvolalainen laulaja/lauluntekijä, jolla on pitkä kokemus esiintymislavoilta ja muunmuassa The Voice of Finland -laulukilpailusta. Viime syksynä hän jälleen aktivoitui keikkarintamalla ja tarvittiin siis promokuvia julisteita sekä artistisivustoa varten. Kuvaus tapahtui Kouvolassa eräänä syksyisenä iltapäivänä. Olimme jonkin verran käyneet etukäteen läpi erinäisiä ideoita ja lopputulema oli, että halutaan luontevan näköisiä, rentoja henkilökuvia. Perusajatuksena oli hieman kliseinen “tie, mies ja kitara” -kombinaatio, mutta yritettiin olla pistämättä kuitenkaan överiksi. Radanvarressa kitara olkapäällä -ajatus hylättiin samantien, vaikka sellaistakin olisi lähiympäristön puolesta ollut tarjolla.

Janne Savolainen

Kalustopuolelta käytössä oli Canon 6D -runko, johon ruuvasin lempparipotrettilasini: Sigma 85mm f/1.4 EX DG HSM. Tällä kombinaatiolla saatiin kohde erotettua taustasta helposti. Valaistuksesta vastasi syksyisen Kouvolan puolipilvinen iltataivas, eli luonnonvalolla mentiin. Kuvausrekvisiitaksi valikoitui tuoli, sekä luonnollisesti kitara, kun kyseisellä soittimella säestävän artistin kuvista oli kyse.

Janne Savolainen Janne Savolainen

Lopuksi ammuttiin myös muutama hieman tiukempi ylävartalopotretti artistisivuston profiilikuvaksi. Käy tsekkaamassa Jannen profiili Facebookissa!

Keikkajulistetta lukuunottamatta kuville tehtiin jälkikäsittelyssä lähinnä rajausta, valotus- ja kontrastisäätöjä Darktable -ohjelmassa. Juliste työstettiin lopuksi Gimp-kuvankäsittelyohjelmalla.

Janne Savolainen Janne Savolainen